Min intention är att Du ska kunna läsa om dåtid, nutid och framtid.
Under Konserter kan du se mina kommande spelningar.

Hoppas att vi ses!

Annat...

Li’l Darlin’


Monica Sjunger Monica
Inspelad i Tyresö, Mixad i Studio “Boon” för Gazell records.
Vinter 2009
Medverkande:

Gösta Nilsson: arrangör och pianist (exkl. spår 1)
Lasse Andersson: gitarr, arrangör
Filip Augustson: bas
Jesper Kviberg: trummor
Lasse Andersson: producent, tekniker
Design: Katarina Zellner

Förhandslyssna:
Li’l Darlin’ – 3:15 »
I Could Write A Book – 3:02 »
Låtlista:

1. Li’l Darlin’ – 4:39 Warner/Chappell Music
2. Va’ e’ de’ där? – 5:25 Beppe Wolgers – Bobby Timmons – Oscar Brown Jr
3. Regnets sång (How My Heart Sings) – 2:52 Earl Zindars – Olle Adolphson
4. Höst (Stardust) – 4:41 Hoagy Carmichael – Lars Nordlander
5. I Could Write A Book – 3:12 Richard Rodgers – Lorenz Hart
6. Var blev ni av ljuva drömmar? (Where Did They Go?) – 5:06 H. Lloyd – G. Sklerov – H. Alfredsson – T. Danielsson
7. Lill-Klas (But Not For Me) – 3:19 George & Ira Gershwin – Björn Lindroth
8. Silhouette – 3:42 Lars Gullin – Johnny Olsson
9. Destination Moon – 3:18 M. Fisher – R. Alfred – Lars Nordlander
10. Gröna små äpplen (Little Green Apples) – 2:33 Bobby Russell – Stig Andersson
11. Take Five (I New York) – 5:04 Paul Desmond – Beppe Wolgers
12. Underbart är kort – 5:03 Povel Ramel
13. Social Call – 3:50 Gigi Gryce
14. Mitt skepp (My Ship) – 4:53 Kurt Weill – Ira Gershwin – Lars Forsell
15. Vers på Värmlandsfötter – 4:11 Trad. Arr.: Muvaffak “Maffy” Falay – Text: Slas

Recensioner:

-” För fem år sedan släppte Monica Borrfors plattan Monica sjunger Monica och nu är det dags för uppföljaren med ytterligare 15 spår ur Monica Zetterlunds repertoar.
Här finns allt från standards på engelska, över försvenskade jazzlåtar med texter av Beppe Wolgers till Povel Ramel. Alla med det gemensamt att Borrfors stora förebild någon gång sjungit dem. Och trots det dumdristiga i att ge sig på just dessa låtar, ror Borrfors i land det hela med äran i behåll. Framför allt för att hon inte försöker sig på det omöjliga i att imitera Monica Z. istället har hon gjort materialet till sitt eget och det är väl värt att lyssna på”.
Magnus Nilsson
-” Monica Borrfors är i dag en av veteranerna inom svensk jazzsång. Det är ungefär 30 år sedan jag hörde henne första gången. Då med Gösta Nilsson på pianot och så även i dagens skiva. Filip Augustson spelar bas och Jesper Kviberg trummor. I två spår, Höst, baserad på gamla goda Stardust och Little green apples, här båda med svensk text, tillkommer Lasse Andersson, gitarr. Två mjuka vackra låtar sjungna med känsla och värme.
Synnerligen försiktigt sjungen och spelad är titelmelodin Li´l Darlin´ i engelsk text medan Dat´ dere har blivit Va´ e´ de´ där´, i Beppe Wolgers text, sjungen med innerlig själ och bluesfyllt tryck. Tillsammans med härligt gungande Take five, bluesfyllda But not for me som blivit Lill-Klas med svensk text, samt allvarligare Silhouette, är de mina favoriter. Enkel, personifierat njutbar vacker Monica Borrfors, sång, och skickligt spel av hennes medmusiker hela skivan genom.”.
Tord Ehnberg
-” För mig är Monica Borrfors sen länge särklassig leading lady på jazzsång i denna del av världen och att hon – trots alla nya, duktiga förmågor som allt oftare dyker upp – fortfarande håller denna position visar detta album med råge och eftertryck. Hennes röst är outstanding; känslan innerligheten och textningen några andra kännetecken. Förmodar att det också är hon som tillsammans med Gösta svarat för det varierande låtvalet med en skön mix av ballader, medium- och uptempolåtar, ett par spår på engelska och resten på svenska.
Tre symboliska blombuketter också till den tajta komptrion, som utöver Gösta Nilsson vid flygeln består av trummisen Jesper Kviberg och basisten Filip Augustson. Bättre inramning skulle Monica inte gärna kunna önska sej och gör det nog inte heller…”
Kåbe Lidén
-” Monica Borrfors sjunger tillsammans med Gösta Nilsson Trio, med kapellmästaren på piano, Filip Augustson på bas och Jesper Kviberg på trummor. Trion sätter en fin jazzprägel på musiken med sitt mjuka och följsamma spel. Sången får det utrymme den behöver. Monica Borrfors släpper loss, men musiken har sin plats, den försvinner inte bakom det vokala utan bidrar till att göra helheten tilltalande.
Monica kan onekligen sjunga Monica, här finns tillräckligt med likheter för att man ska minnas och olikheter nog för att visa att det är Monica Borrfors som sjunger. Det lär räcka till för att också den här CD:n ska finna ut till publiken”.
Lennart Götesson
-” Här får vi många aspekter av Monica Zetterlund, öppet och uppriktigt speglade i Monica Borrfors versioner av Tage Danielssons ”Var blev ni av”, Stickan Anderssons ”Gröna små äpplen”, Povel Ramels ”Underbart är kort”, Beppe Wolgers ” Va´ e´ de´ där?”- en exposé över ansatser att i svenska ord hantera The american song book.
Den underbart genuine pianisten Gösta Nilsson ingjuter liv. Inspelningen formar sig till ett smycke när han och Borrfors tar sig an Lars Forrsells vackra tolkning av Kurt Weills ”My ship”.
Sven Bjerstedt
-” Monica Borrfors, en veteran bland svenska jazzvokalister, fortsätter tolka melodier förknippade med Monica Zetterlund på nya cd:n Li´l Darlin´. Nostalgifaktorn är stor i låtar som ”Var blev ni av ljuva drömmar” och ”Underbart är kort”, men Borrfors sjunger dem med tyglad sensualitet som ger den liv på nytt.
Stor del i behållningen har pianisten Gösta Nilsson och de övriga musikerna som spelar med ett återhållet anslag som ger den rätta, coola atmosfären”.
Ulf Gustavsson