Min intention är att Du ska kunna läsa om dåtid, nutid och framtid.
Under Konserter kan du se mina kommande spelningar.

Hoppas att vi ses!

Annat...

Remembering Billie


Remembering Billie
Inspelad i OAL Studios för det japanska skivmärket “Spice of Life” och Arietta Discs/Musicproduction.
24 och 25 Maj 2004
Cd:n är en hyllning till jazzlegenden Billie Holiday.
Medverkande:

Producent och arrangör: Gösta Nilsson
Musiker ” Sweet Jazz Trio” bestående av:
Lasse Törnqvist: kornett
Hans Backenroth: kontrabas
Mats Larsson: gitarr

Förhandslyssna:
My Man – *:** »
Them there eyes – *:** »
Låtlista:

1. My Man – *:**
2. Them there eyes – *:**
3. It’s Easy To Remember – *:**
4. I Cover The Waterfont – *:**
5. Our Love Is Here To Stay – *:**
6. But Beautiful – *:**
7. God Bless The Child – *:**
8. I Should Care – *:**
9. Good Morning Heartache – *:**
10. The End Of A Love affair – *:**
11. You Don´t Know What Love Is – *:**
12. Lover Come Back To Me – *:**
13. You Go To My Head – *:**

Recensioner:

-” Den japanska marknaden har kunnat höra denna musik av Sweet Jazz Trio och Monica Borrfors i dryga året redan, men nu finns ” Remembering Billie” även på den svenska marknaden och det är bara att glädja sig. Samarbetet mellan Sveriges mest softsvängande trio och en av våra mest välrenommerade jazzsångerskor har byggt en repertoar av sånger som odödliggjorts av Billie Holliday. Uttrycket är intimt och personligt, och det svänger sublimt utan trummor”. -”Till detta kommer Borrfors lätt beslöjade, tillbakalutade sång när hon tar sig an Billies sånger med skön personlig frasering. Det hela blir diskret kammarjazz som inte behöver höja rösten för att höras”.
OJ : Olle Hernegren
-” Monica har varit flitig i skivstudion under senare år och presterat en rad lika utsökta som lovordade album. Det är naturligtvis svårt att jämföra ett med ett annat, men för mig är nog ”Remembering Billie” ändå det bästa i raden. Hittills bör tilläggas.” Hon presenterar sin hyllning till förebilden med en alldeles speciell värme och känsla och den kärlek hon så tydligt visar för både Billie och låtmaterialet tycks tillföra även hennes redan tidigare fantastiska röst extra bonuskvaliteter. “Jag utgår från att Billie sitter där uppe på något moln med sin vita gardenia i håret och bara njuter”.
Smålänningen m.fl. Kåbe Lidén
-” Monica Borrfors har mycket av själ och innerlighet i sina tolkningar av CD´ns övervägande balladsånger och hennes litet tillbakalutande musikaliska framtoning, blir på bästa sätt en fin och läcker anrättning, till Lasse Törnqvists lyrik på sin kornett, Hans Backenroths och Mats Larssons finlir på bas och gitarr. Behagfull musik för konnasörer.
Dala-Demokraten: Uno Pettersson
-” Monica är emellertid stilmässigt ingen efterapare utan sjunger på sitt eget manér, soft och vårdat och med fin swingkänsla. Trion med kornettisten Lasse Törnqvist i spetsen faller in i samma avslappnande stil, spelar som vanligt med melodin i högsätet, lyriskt och vackert. Hans Backenroths basspel är magnifikt”
Smålandsposten : Stig Jonasson