Min intention är att Du ska kunna läsa om dåtid, nutid och framtid.
Under Konserter kan du se mina kommande spelningar.

Hoppas att vi ses!

Annat...

På ren svenska


På ren svenska
Inspelad och mixad för Gazell Records, i Nilento Studio, Mölnycke
2005
Medverkande:

Gösta Nilsson: Arrangör
Monica Borrfors: Sång
Tommy Kotter: Piano
Lars Danielsson: Kontrabas och cello
Anders Kjellberg: Trummor och slagverk
Staffan Svensson: Trumpet
Tekniker: Lars Nilsson
Producent: Nils Landgren

Förhandslyssna:
Jag var för ung – 5:17 »
Med ögon känsliga för grönt – 5:22 »
Låtlista:

1. Jag var för ung – 5:17
2. Vad tänker han på – 5:26
3. Farväl – 5:17
4. Ensamma balladen – 3:04
5. Med ögon känsliga för grönt – 5:22
6. Emelie – 3:08
7. Ensamseglaren – 3:06
8. Sommarregn – 3:06
9. Blasé som jag (Lush life) – 4:56
10. En valsfan – 2:32
11. En sommar vet – 5:36
12. Vår igen – 4:33
13. Nu har jag fått den jag vill ha – 4:58
14. Vilse igen – 5:05

Bonusspår:
15. Olu – 4:06

Recensioner:

-” Du som håller detta album i din hand har just funnit en skatt. En juvel som slipats mjuk och glimrande under år av resande runt världen och som till slut formats till en varm och vacker kvinna. Hennes namn är Monica Borrfors. en kvinna som sökt sitt eget uttryck, funnit det och låtit det mogna under resans gång. Inga stora gester men rösten träffar rakt i hjärtat på den som vågar vila i hennes trygghet. Monica är skatten du funnit. Vårda henne väl och hon kommer alltid att skimra för dig”.
Nils Landgren
-” Det var länge sedan jag kände en sådan spontan värme och glädje inför en skiva. Monica Borrfors har en mörk, sensuell och beslöjad röst och hon textar mästerligt. Monica har en lekfull nyfikenhet till texternas möjligheter och kan verkligen öppna upp en text och få den att vibrera med en självklar lyster. Här sjunger hon allt “på ren svenska” och har dessutom själv skrivit nya svenska texter till flera amerikanska evergreens. I hennes version av Barbro Hörbergs Med Ögon Känsliga För Grönt fylls musiken med en ömsinthet som saknar gränser.” -” På den här skivan är närheten mellan de som spelar och närheten till musikens innersta och allra mest vibrerande väsen en självklarhet. Det här är en av de mest tilltalande svenska jazzinspelningar jag hört på många år”.
Göteborg: Torsten Eckerman
-” Det slår mig genast efter första lyssningen: varför har Monica Borrfors inte gjort en skiva på svenska tidigare? Hela hennes väsen, röst, framtoning är perfekt för svensk visa och/ eller finstämd jazz. Men nu fins den här och det är ljuv musik, ljuv lyssning”. -” Det vilar ett skönt lugn över musiken, det smittar av sig”.
Svenska Dagbladet: Sven Malm
-” Med tiden förälskar man sig i Monicas äkthet och hennes egna vardagliga texter i ” Jag var för ung” ( Blame it on my youth) eller ” Blasé som jag” (Lush life) växer och sällan har jag hört tragiken så tydlig i Olle Adolphssons ” Vad tänker han på)”.
Helsingborgs Dagblad: Knut Johansson
-” Monicas jazzkonst är som ädelt vin. En mogen mästarinna som tagit bort ovesäntligheterna i sitt formspråk och så att säga gått på djupet. Den här utmärkta skivan lyfter fram och understryker alla de egenskaper och förtjänster som blivit Monicas adelsmärke. Hennes ambition att vårda melodin, hennes distinkta textning, hennes förmåga att krypa under en text och presentera den så att varje stavelse känns äkta, hennes inlevelse och engagemang”. -” Gör det bekvämt för er, lyssna och njut till Monica Borrfors hittills bästa skiva!”.
Sundsvalls Tidning: Hans-Erik Bergman
-” Efter ett kvartssekel på den svenska jazzscenen är det på sin plats att full av respekt och beundran utnämna Monica till den svenska vokaljazzens “Grand Old Lady”, en förebild att se upp till och uppskatta både för redan etablerade efterföljare och begåvade, talangfulla nykomlingar i början av sin karriär”. Monica har en varm personlig och mångfasetterad röst, som bara tycks bli bättre med åren. Kännetecknande för henne är också hennes känsla för materialet – oavsett om det nu handlar om en visa av Olle Adolphsson eller en jazzstandard hämtad från ” The Great American Songbook”. Hennes unika förmåga att texta gör det närmast omöjligt för lyssnaren att missa så mycket som en enda stavelse i det hon sjunger, också det en viktig ingrediens i hennes även internationellt alltmer kända varumärke.”
Smålänningen m.fl. : Kåbe Lidén
-” I mina öron har svenska texter ibland “övertolkats”, kanske på grund av att den som sjungit dem varit mer hemtam i det engelska språket, eller också har uttolkaren försökt uttrycka saker som helt enkelt aldrig funnits där. Detta undviker Monica Borrfors skickligt och som lyssnare är jag övertygan någonstans i höjd med Barbro Hörbergs ögon Känsliga För Grönt. Borrfors är mer sval än het, hennes sångteknik är helt utan skavanker, ja , du hör henne knappt andas på hela tiden. Och detta avskalade sätt att sjunga blir till en triumf..” -” Söker du efter andlöst vackra jazztolkningar behöver du inte leta längre”.
Värmlands Folkblad: Björn Stefansson
-” Det er ren sjelebot. Monica har en myk, varm og sensuell stemme som hun utnytter maksimalt til beste for publikum. Snakk om nydelig fraseringsteknikk!” -” Dette er << ljuv>> musikk som man kan dromme seg bort i.”
Fredriksdals Blad : Svein Kristiansen
-” ..og den rykande ferske plata hennar, <<På ren svenska>>, er ei lita perle fra broderfolket.”
Dagsavisen : Roald Helgheim
-” Den strålende svenske jazzsångerinnen Monica Borrfors er ute med en ny CD, denne gang uten Sweet Jazz Trio.” -” Det har blitt en meget vakker CD med en blandning av vakre svenske sanger..” -” Er dette en av årets vakreste jazzplater?”
Norge