Min intention är att Du ska kunna läsa om dåtid, nutid och framtid.
Under Konserter kan du se mina kommande spelningar.

Hoppas att vi ses!

Annat...

A certain sadness


A Certain Sadness
Inspelad i Atlantis Studio.
Stockholm 11–12 juli 2001
Medverkande:

Producent: Patrik Bohman/Peter Nordal
Tekniker: Jens Skoog
Arrangör: Gösta Nilsson/Patrik Bohman
Sweet Jazz Trio:
Lasse Törnqvist: Kornett
Mats Larsson: guitar
Hans Backenroth: Kontrabas
Trumpet: Guy Barker, track 2, 9 och 12.
Barytonsax: Gunnar Bergsten, track: 5

Förhandslyssna:
A Certain Sadness – 5:38 »
That Old Feeling – 2:45 »
Låtlista:

1. A Certain Sadness – 5:38 C.Lyra/J.Court
2. Yesterdays – 4:12 Y.Kern/D.Harbach
3. I’ve Grown Accustomed To His Face – 4:38 F.Loeve/A.J.Lerner
4. My Ideal – 4:10 R.A.Whiting/N.Chase
5. Once Upon A Summer Time – 5:30 E.Barclay/M.Legrand
6. Somebody Loves Me – 5:30 G.Gershwin
7. My Foolish Heart – 4:54 V.Young/N.Washington
8. That Old Feeling – 2:45 S.Fain/L.Brown
9. You’ve Changed – 5:04 C.Fischer
10. For All We Know – 2:50 J.F.Coots/S.M.Lewis
11. Violets For Your Furs – 4:35 M.Dennis/T.Adair
10. Embraceable You – 6:15 G.Gershwin

Recensioner:

-“Det är snart 15 år sedan vi möttes. Noga bestämt 24 januari 1987. Monica Borrfors, redan då väl etablerad som jazzvokalist, fanns i Ronneby för konsert i Rons cafeteria(!) och bjöd på en verklig högtidsstund. Sedan dess har namnet Borrfors etsat sig fast i minnet. En sångerska som knappast lämnar någon oberörd och gång efter annan visar att hon säkert håller sina positioner bland de främsta i branchen. Därför kanske inte så underligt att förväntningarna är högt ställda när senaste cd-skivan A Certain Sadness börjar snurra. Speciellt som Monica nu gör gemensam sak med rutinerade och minst lika etablerade Sweet Jazz Trio”. –”Närmare 55 minuter långt pärlband av godbitar.” -“Riktigt, riktigt örongodis genom en lyckad blandning av melodier med tonvikt på mjuk, nästan lite sentimental jazz.” –”Monica Borrfors har en speciell förmåga att fånga lyssnaren med sin röst.”
Blekinge Läns Tidning: Klaus-Göran Ohlsson
-“Monica Borrfors är ett aktat namn inom den svenska jazzen och det känns nästan som om hon hållit på hur länge som helst.” –”Det är dags för ytterligare en kapitulation, bedövande vackert och en så tonsäker Monica att jag knappast törs andas i “You´ve Changed” för att inte förstöra atmosfären.” -“En stark kandidat till årets jazzplatta, jag lutar mig tillbaka och trycker ännu en gång på repeat-knappen.”
Smålands Tidning, Värnamo Nyheter,Tranås Tidning, Vetlanda Posten: Göran Engström
-“Här har Borrfors lierat sig med Sweet Jazz Trio. Denna inspelning föregicks inte av några repetitioner, men ändå krävdes inga omtagningar eller redigering”. -“Som vanligt lägger Borrfors stor vikt vid texterna, de går fram tydligt och med övertygande känsla.” –”Monica Borrfors och Sweet Jazz Trio har gjort en mycket harmonisk skiva.”
Orkesterjournalen: Sven Boija
-“Monica med medmusikanter bjuder på så kallad kammarjazz av högsta tänkbara kvalitét. När jag lyssnar på något jag verkligen gillar fullt och fast, händer det ibland att jag kan känna kalla kårar av välbehag kila längs ryggen. Premiärgenomlyssningen av detta album var ett sådant tillfälle.” –”Men det här överträffar ändå mina högt ställda förväntningar. Ett gott råd: sätt dig bekvämt tillbakalutad i favoritfåtöljen, slut ögonen och bara njut.”
Smålänningen m.fl: Kåbe Lidén
-“Och ännu lite mer bra svenskt: missa inte Monica Borrfors & Sweet Jazz Trios “A Certain Sadness”, producerad av Patrik Bohman och Peter Nordahl. Det är definitivt en liten akustisk pärla där Monica sjunger så bra, så bra!.”
Aftonbladet: Tobias Fröberg
-“Monica är en jazztolkare av den ädlaste karat med både värme och intensitet. Sweet Jazz Trio inramar henne med den äran…”
Dalademokraten. 2001-01-08
-“Att titelspåret A Certain Sadness inleder skivan är lyckosamt för den sången är inte bara en pärla i sig, den tolkas också förnämligt, på alla sätt. Den bärs till en början av Monica Borrfors ömsinta sång och Mats Larssons följsamma gitarr, när Lasse Törnqvist så småningom sluter an med sin kornett gör han det med diskretion och finess…”
Svenska Dagbladet: Ingrid Strömdahl
-“Det vilar ett romantiskt skimmer över musiken, men det blir aldrig för en enda sekund sött eller utslätat… Monica Borrfors lätt beslöjade röst hittar moget sin väg genom dessa välkända fraser. Hon lyfter fram melodierna med en sällsynt lyckad blandning av både stillsamhet och glöd.” –”Det finns en balanserad stillsamhet över den här musiken. Den är full av de blåaste toner och skänker lyssnaren ett stort inre lugn… En julklapp flera månader i förväg. Rekomenderas varmt.”
Jazz Stage: Torsten Eckerman
-“De (Sweet Jazz Trio) bjuder tillsammans med Monica på akustisk jazz av bästa märke. Känsligt, inspirerat och svängigt.” –”Så ni som ännu inte har hittat den här skivan behöver inte tveka. Lyssna och njut.”
Nerkes Allehanda hösten 2001
-“Trion spelar sin softa musik med kornett, kontrabas och gitarr vilket passar Monica väl. Hennes varma fylliga röst är underbar att lyssna på i dessa ballader. Känslofullt och njutbart.”
Skaraborgs Allehanda 2001-12-17
-“Det som gör Monica Borrfors så tilldragande är hennes mjuka stämma som utstrålar varm sensuell kvinnlighet. Det finns en närhet i upptagningen.”
Norrköpings Tidning: Bozze Möller