Min intention är att Du ska kunna läsa om dåtid, nutid och framtid.
Under Konserter kan du se mina kommande spelningar.

Hoppas att vi ses!

Annat...

Ramel, Ramel, Ramel


Ramel, Ramel, Ramel
Inspelad i Nilento Studio, Göteborg, för Gazell Records.
Februari 2000
En hyllning till Povel Ramel.
Medverkande:

Producent: Göran Levin/Lars Nilsson
Tekniker: Lars Nilsson
Fotograf: Tony Landberg
Monica Borrfors: spår 2, 3, 5, 6, 8, 10, 12, 13
Claes Jansson : spår 1, 3, 4, 7, 9, 11, 12
Musiker: Bohuslän Big Band

Förhandslyssna:
Novembervisa – 5:37 »
De sista entusiasterna – 4:12 »
Låtlista:

1. En Glad Blues – 3:25 P.Ramel
2. Novembervisa – 5:37 P.Ramel
3. De sista entusiasterna – 4:12 P.Ramel & B.Wolgers
4. Gräsänklingsblues – 5:32 P.Ramel
5. Lingonben – 2:43 P.Ramel
6. Underbart är kort – 4:26 P.Ramel
7. Fars fabrik – 4:11 P.Ramel
8. Visan om mina vänner – 4:23 P.Ramel & B.Wolgers
9. Följ mig bortåt vägen – 5:29 P.Ramel
10. Alla har vi varit små – 4:35 P.Ramel
11. Johanssons Boogie Woogie Vals – 3:05 P.Ramel
12. Ta av dig skorna – 8:34 P.Ramel & B.Wolgers
13. Den sista jäntan – 6:40 P.Ramel

Recensioner:

-“Ramel utan Povel – går det? Jodå, med artister som Monica Borrfors och Claes Jansson, uppbackade av ett potent storband, går det alldeles utmärkt”. – “…. Monica Borrfors har inte gjort det lika lätt för sig. I delramelska Visan Om Mina Vänner, texten är av Beppe Wolgers, får man gnugga öronen. Visst är det Monica B eller Z? Sak samma med Underbart Är Kort. Men Monica Borrfors är rutinerad nog att klara röstlägeskrockar. Hon gör sin version. Det Räcker långt!”.
Barometern: Per-Henrik Cellton
-“Monica Borrfors och Claes Jansson tillhör båda den absoluta vokaleliten i vårt land”. –”Monica Borrfors och Claes Jansson är bara bäst, inget snack om saken. Och Bohuslän Big Band som jag för egen del inte har hört på några år har utvecklats till vad som i dag måste vara ett av de allra bästa storbanden på denna sida Atlanten”.
Smålänningen: Kåbe Lidén
-“Det kändes som om jag blev utskjuten ur en kanon” skriver Sonya Hedenbratt i förordet till denna eminenta CD, som består av Povel Ramelmelodier i intellegenta och fräcka nyskrivna storbandsarrangemang. -“Två av landets bästa sångsolister, Monica Borrfors och Claes Jansson gör ett antal underbara tolkningar av Povels låtar”. –” Alla Povel – och jazzälskare, spring iväg och köp den här CD:n”.
Kungsälvs Posten: Pelin
-” …avslutningsvis ett tips på en jazzskiva som kan glädja många och inte bara Povel Ramel-fans. Bohusläns Big Band har tillsammans med Monica Borrfors och Claes Jansson just avslutat en turné med ett urval av Povels klassiker och samtidigt presenterat en nyinspelad cd, döpt den till “Ramel, Ramel, Ramel”. Köp den och du får en garanterad musikalisk upplevelse. Där finns även några okända Povelmelodier. Bland dem tar nog Monica Borrfors tolkning av “Novembervisa” priset”. –” Ja det är bara att njuta!”.
Västerås Tidning: Claes Tillander
-“Sångsolisterna Monica Borrfors och Claes Jansson skänker musiken guldkant; det är en fröjd att avnjuta Povels jazzharmonik tolkad av två genuint “jazziga” artister. –” Höjdare som Gräsänklingblues,Underbart är kort, Johanssons Boogie Woogie Vals, Ta av dig skorna och Den sista jäntan, gör denna CD till en av sommarens säkraste partyplattor”.
Dagens Industri: Leif Domnerus
-“Men där finns även lätt allvar, som i Novembervisa och Underbart är kort, med Monica Borrfors, så innerligt tjusigt som man någonsin kan begära. När man hör dessa och många andra av Povels låtar är det svårt att inte associera till Monica Zäta, men Monica B ska ha all ära av sina versioner här. Det är bara att låta all den goá och sköna musiken välla över en och roas av alla de tokroliga texterna”.
Ljusnan: Thord Ehnberg
-“Povel Ramel i storbandstappning plus dessa två meriterade sångare är en lysande idé”. – ” Och vilka texter, sedan! Alla mycket proffsigt framförda av Monica och Claes. De tolkar texterna med stor känsla och respekt”. – ” En riktig höjdarplatta, svängig, rolig, tillgänglig och av hög konstnärlig kvalitet”.
GP: Tore Ljungberg
-“Monica och Claes tolkar verkligen Povel Ramels låtar på ett så personligt ärligt sätt, och med en känsla som troligen ingen annan tidigare har gjort”.- ” Här visar de verkligen vilken starkhet de har när de sjunger Povels klassiska melodier”. – ” Hela CD:n är av hög klass”.
Uddevalla-Posten:Bengt Kristoffersson