Min intention är att Du ska kunna läsa om dåtid, nutid och framtid.
Under Konserter kan du se mina kommande spelningar.

Hoppas att vi ses!

Annat...

Slowfox


Slowfox
Inspelad i Polar Studios för BMG.
1995
Medverkande:

Producent: Lasse Andersson
Tekniker: Robert Wellerfors
Arrangör: Lasse Andersson och Gösta Nilsson
Foto: Ewa-Marie Rundquist
Gösta Nilsson: piano
Johan Setterlind: trumpet
Stefan Isaksson: tenorsaxofon
Per Nilsson: kontrabas
Leroy Lowe: trummor
Magnus Persson: percussion
Lasse Andersson: gitarr, synthesizer
Anders Kjellberg: trummor
Lars Jansson: piano
Lars Danielsson: kontrabas
Hans Ulrik: tenorsaxofon
S.N.Y.K.O: stråkar

Förhandslyssna:
I Get Along Without You Very Well – 2:44 »
What Are You Doing The Rest Of Your Life – 5:32 »
Låtlista:

1. Polkadots and Moonbeams – 4:33 Van Heusen/Burke
2. I Get Along Without You Very Well – 2:44 Carmichael
3. Soon – 4:28 G & I.Gershwin
4. Don´t go to strangers – 5:15 Kent/Mann/Evans
5. Dindi – 4:48 Jobim/Moraes/Gilbert
6. I can´t get started – 6:33 Gershwin/Duke
7. The folks who live on the hill – 3:46 Kern/Hammerstein
8. The masquerade is over – 4:22 Wrubel/Magidsson
9. Nu tändas åter ljusen i min lilla stad – 2:29 P.M Hamberg
10. Marionett – 5:14 L.Jansson/Kim Parker
11. August wishing – 6:15 G.Nilsson/E.Bibb
12. Everything happens to me – 4:34 D.Adair
13. What Are You Doing The Rest Of Your Life – 5:32 Legrande/Bergman

Recensioner:

-“Att Monica Borrfors är en av landets främsta balladtolkare torde inte vara någon nyhet, likaledes att hennes fans är en redan stor men ännu starkt växande skara, nyheten består i att människan vågar göra en hel cd med enbart ballader- därtill krävs både konstnärlig mognad och självtillit.” “-men vill ni höra en banalitet som “Nu tändas åter ljusen i min lilla stad” förvandlad till stor konst så finns den också här”.
Västerbotten-Kuriren: Jan Westerlund
-“Albumets första låt “Polkadots and moonbeams” är perfekt. Den speglar Monica Borrfors genuina jazzfeeling och spelas i det slowfoxigaste tempo som finns. Hon sjunger den skönt, innerligt och bra”. “-….den visar att Monica Borrfors fortfarande håller Grammisnomineringskvalité”.
Östgöta Correspondenten: Börje Gunnarsson
-“Monica sjunger texterna med en sådan tydlighet att man hör alla orden. Hon hamnar aldrig i några romantiska och sentimentala fallgropar”. –” Nu tändas åter ljusen”… den görs här på ett sätt man inte trodde var möjligt med denna utspelade melodi. Här finns en dramatik som är alldeles egen, och det krävs mod för att våga sig på en sådan låt och göra den så ärligt att den inte faller ihop. Det är svårt att sjunga ballader och få dem att lysa, men detta klarar Monica Borrfors moget och övertygande”.
Orkesterjournalen: Torsten Eckerman
-“För 15 år sedan hörde jag sångerskan Monica Borrfors för första gången. Då fanns talangen – nu finns också mognaden. En CD med enbart ballader, tolkade på ett förnämligt sätt. Avklarnat och med en röst som fördjupar innerligheten”.
Dagens Industri: Björn Borgström
-“Monica Borrfors är, vid sidan av Monica Zetterlund, det främsta Sverige har att erbjuda i kvinnlig jazzsång och här visar hon upp sig på toppen av sin förmåga. Magnifikt vokaltrolleri rakt igenom”.
Aftonbladet, Stockholm: Anders Hvidfeldt
-“Slowfox blir nog en klassiker i svensk jazzsångshistoria, skulle jag tippa. Den visar Monica Borrfors i mogen artistisk och erfarenhetsladdad helfigur.”
Nya Wermlandstidningen: Johnny Olsson
-“Monica Borrfors har berett mig många och faschinerande upplevelser både live och på skiva. Även den senaste CD:n är en upplevelse. –” jag sväljer varje ord okritiskt. (Likadant är det med Billie Holidays inspelningar) jag drar genast paralleller med Sarah Vaughans inspelningar med stråkar på 50-talet och Monica behöver minsann inte skämmas i jämförelse.”
Östgöten: Tor-Björn Lyrhed
-“Den här plattan är redan en stark kandidat till Gyllene skivan! Det är ingen som helst tvekan: Monica Borrfors är Sveriges bästa jazzsångerska!”
Vermlands Folkblad: Stephan Jarlvik
-“Borrfors tar tag i Jimmy Van Heusens Polkadots and Moonbeams eller i Kern- Hammersteins The Folks Who Live On The Hill och gör dem ännu mer magiska än vad de redan är. Hon gör också orubbligt alldeles det samma med Hoagy Carmichaels I Get Along Without You Very Well och med Gershwins Soon. Slowfox riskerar nog att bli en av årets allra bästa svenska jazz-och vokalplattor”.
Norrbottens- Kuriren: Rolf Nilsén
-“Ett grattis till alla jazzvänner. Och till alla andra också för den delen: Chansen finns att Monica Borrfors kan locka även icke jazzfrälsta med denna nya skiva. Chansa och lyssna får ni se. Med denna sin tredje skiva befäster Monica Borrfors sin ställning som en av de stora jazzsångerskorna i landet”.
Borås Tidning: Arne Jiseborn
-“Monica Borrfors mejslar fram sångerna med värme och känsla och det svänger även om det mesta är ballader”. ” Hon omger sig med skivjätten BMG:s resurser med goda musiker och understundom en välklingande stråkgrupp”.
Svenska Dagbladet: Sven Malm
-“Med Slowfox befäster Monica Borrfors definitivt sin ställning som en av landets främsta jazzsångerskor.-“Slowfox är en underbar balladplatta”. “-Sångerna är utvalda med omsorg”. -“Det finns både renhet och själ i Monicas klara röst, hon tolkar ljuvligt, går in i texterna och ger dem en vidare mening”. -“Slowfox är en fin hyllning till den vackra musiken och levande jazzen. Mycket vackert och njutbarat och hög konstnärlig klass utan att bli otillgänglig”.
Göteborgs-Posten: Tore Ljungberg
-“I Get Along Without You Very Well till bara gitarr och synt är ljuvligt skön, för att inte tala om Kern/Hammersteins The Folks Who Live On The Hill som blir vidunderligt vacker med Lasses syntspel som enda bidrag till Monicas kärleksfulla sång – det är känsla för jazzens balladrötter, det!”.-” Var så säker på att den här plattan blir med i Grammisdiskussionen, den har Det!”
Katrineholms-Kuriren: Roger Jonsson
-“Inte sedan 1990 har vi hört MB, en av våra allra bästa jazzvokalister, på platta, men den som väntar på något gott… Det här är svensk vokaljazz som bäst. Produktionen är strålande, ljudet är mästerligt. Monicas sång är i extrem närbild vilket inte hindara kompet och de superba solisterna från att framstå som helt lysande.”
Metro, Stockholm
-“Trots att hennes karriär varat i femton år är detta bara hennes tredje album. En kräsen och sparsmakad tjej, med andra ord. Vilket också framgår av denna ytterst smakfulla produktion”. –” …hon klarar balansgången elegant, hennes strama tolkningar har både värme och djup. Dessutom har Monica Borrfors en helt personlig sångstil, renodlad och förfinad under många år på jazzens estrader.”
I Dag, GT/Kvällsposten: Christer Borg
-“Grattis Monica, du behövs! Monica Borrfors mörka stämma har knappast bäddats in bättre någon gång än på den här synnerligen välgjorda produktionen. Då avser jag allt från plastaskens skyddande hölje fram till den sista tonen klingat ut.”
Gefle Dagblad: Göran Olson
-“Lägg märke till det: på Monica Borrfors nya Cd Slowfox- i butikerna i morgon- finns stunder av sångligt snille och smak som inte hörts sedan Monica Zätas storhetstid med Bill Evans för drygt 30 år sedan, och Borrfors var på sin höjd tio år fyllda. Jämförelser blir ofta både orättvisa och meningslösa. Men Monica B har med åren gjort själva kompromisslösheten till sitt signum”. – Borrfors visar genomgående sin fördjupade mognad, med säker intonation och naken ärlighet.”
Expressen: Hans Fridlund
-“Ingen svensk (Jazz) sångerska sedan Monica Zetterlunds glansdagar har imponerat på mig som Monica Borrfors gör på Slowfox. På sin tredje platta prickar “den andra Monica” in tretton rätt.” –”Monica Borrfors skåpar ut alla unga jazzsångartjejer med råge och visar dessutom, precis som Monica Z gjort, att jazz är ett mycket större och vittomfattande begrepp än många tror.” -“När hon trevar sig fram i “I Get Along Without You Very Well” står tiden stilla på samma sätt som när en stjärna faller. En ynnest. Så nära och ändå så oändlig. Som Monicas röst. Den kryper under täcket samtidigt som den ogripbart forsar fram över natthimlen. Det är oerhört intellegent att denna gång låta den flyga förbi oss i slowfox.”
Elle: Håkan Lager