Min intention är att Du ska kunna läsa om dåtid, nutid och framtid.
Under Konserter kan du se mina kommande spelningar.

Hoppas att vi ses!

Annat...

Second time around


Second Time Around
Inspelad i Sonet studio 1, för Caprice records.
1990-03-01
Medverkande:

Tekniker: Håkan Wollgård
Producent: Lars Sillén
Arrangör: Gösta Nilsson
Arrangör: Bernt Rosengren, spår 2, 5 & 9
Gösta Nilsson : piano
Stefan Isaksson : tenor sax
Per Nilsson : kontrabas
Magnus Öström : trummor
Maffy Falay: trumpet, flygelhorn
Bertil Löfgren: flygelhorn
Håkan Nyqvist: franskt horn
Elvan Araci: trombone
Sven Larsson: kontrabastrombone

Förhandslyssna:
Round Midnight – 4:50 »
Twisted – 4:08 »
Låtlista:

1. Happy Again – 2:23 L.Gullin/C.Stephensson
2. Round Midnight – 4:50 T.Monk/C.Williams/B.Hanigen
3. How Deep Is The Ocean – 3:39 I. Berlin
4. When Sunny Gets Blue – 5:11 M.Fischer/J.Segal
5. Alone Together – 4:52 H.Dietz/A.Schwartz
6. Little Man You´ve Had a Busy Day – 4:10 M.Wayne/M.Sigler/A.Hoffman
7. Old Folks – 6:50 D.Hill/W.Robinsson
8. That Old Black Magic – 3:15 H.Arlen/J.Mercer
9. Since Love – 4:08 G.Nilsson/E.Bibb
10. Twisted – 4:58 A.Ross/W.Gray
11. The Second Time Around – 4:47 S.Cahn/J.v Heusen

Recensioner:

-“Second Time Around” -som fått vänta oförtjänt länge på anmälan, är en i högsta grad lyckad uppföljare av Monica och hennes sammansvetsade gäng. I en musikvärld som annars är så teknik-och ljudbaserad är den här skivan en befrielse att lyssna på. Monica har en skön, varm stämma och tolkar melodierna okomplicerat och utan krusiduller”.
Västmanlands Läns Tidning: Gunnar Holmberg
-“Monica sjunger nästan genomgående med en påtaglig närhet och kontakt till rytm och tonbildning. Rösten ligger på något sätt så rätt och berörande. …här gör hon en mättad, vokalt infallsrik skiva i en klassisk fåra.
Västerbottens Folkblad: BO
-“På den här plattan fortsätter Borrfors på den inslagna vägen som traditionsbärare av den musikform som en gång förebilden Billie holiday stod mor till. Rösten har värme och fyllighet där känslan ch träffsäkerheten omedelbart tar ett fast grepp om åhöraren”.
Sundsvalls Tidning
-“Om Monica åter erövrar en grammy återstår att se. Omöjligt torde det inte vara för det är ett härligt genommusikaliskt gäng och sång av bästa svensk – jazz –topp – klass!”.
Ljusnan: Thord Ehnberg
-“Second Time Around är utan tvekan en av de bästa vokalplator som gjorts i Sverige. Speciellt njuter man av Monica Borrfors ljuvliga balladtolkningar av jazzklassiker som Round Midnight, When Sunny Gets Blue och titelspåret The Second Time Around, men också av Twisted – Annie Ross paradnummer – där det hettar till ordentligt”.
Bergslagsposten: Bo Olsén
-“Monica är även sångerskornas sångerska. Hon vågar sig på Twisted. Som är Annie Ross defenitiva kännemärke, och hon gör den tydligare. Och så titelmelodin The Second Time Around, som för mig gjorts defenitiv av Ernestine Anderson. Men för Monica är det en helt annan låt. Långsamt fylls orden med känsla. Allt detta, arrangemang, sång, solon, utförs på ett avspänt och självklart sätt. Monica Borrfors har ett stort känslomässigt register. Detta är en av årets bästa plattor”.
Svenska Dagbladet: Erik Centervall
-“Inte för ett ögonblick dammar musiken ihop av kvävande akademism. Här rinner i stället ett obehindrat flöde av toner från instrument och Borrfors mörka, hesa röst som smälter samman personlighet med tradition, gör musiken tidlös. Inte illa!”
Dagens Nyheter: Johan Scherwin
-“Monica Borrfors är en balladsångerska i högsta divisionen, det visar hon till exempel i titelmelodin och i Thelonius Monks klassiker Round Midnight”.
Dagens Industri: Inge Alnaeus
-“En av våra mest “svarta” jazzsångerskor är Monica Borrfors. Med sitt sensuella djup, underbara timing och säkra rytmfeeling är hon en av de främsta”. -“Ballader kan hon, liksom att trolla fram trolska stämningar. En toppkandidat till Orkesterjournalens guldplatta vad det lider”.
Skånska Dagbladet: Christer Nilsson
-“Kors då, en svensk sångerska som med självklar pondus tar sig an Annie Ross svårsjungna Twisted. Stundtals fraserar hon på Billie Holidays vis som en blåsare, utan att på något sätt härma Holiday”.
Skaraborgs Läns Tidning:Hans Menzing
-“Monica kommer här med sin andra LP/CD och det är bara att buga och tacka. Gå och köp denna skiva och njut, ni kanske inte får uppleva det här någon fler gång”.
Norra Västerbotten: Roland Edström
-“Man behöver inte vara jazzfreak för att tända på Monica Borrfors nya platta. Det här är en mycket bra svensk platta. Et dokument från nuet där låtar med historia får nytändning”.
Aftonbladet: Leif Wigh